Sale
SKU: PHL37

Macrostip Shurup Macrogol

L1,782

Shurup kunder kapsllekut per femije dhe te rritur

Macrostip eshte pajisje mjekesore me permbajtje te macrogol 4000
Flakon 250ml me nje mase dozuese

Pershkrimi dhe indikimet per perdorim
Macrostip eshte e indikuar per trajtimin e konstipacionit kronik: faecaloma, trajtimin e konstipacionit me kolika kronike ose episodike.
Kunderindikimet
Ju nuk duhet te perdorni Macrostip nese jeni hipersensitiv ndaj macrogol, keni obstruksion ose perforim gastrointestinal, gjendje te ndryshme inflamatore te traktit intestinal te tilla si Crohn’s Disease, kolit ulcerative dhe megacolon toksik
Permbajtja
Nje flakon 250ml Macrostip permban, macrogol 4000 125g. Lende ndihmese, uje I purifikuar, acid citric, permiresues shije, benzoate natriumi, sorbate kaliumi, sukraloze

Mekanizmi i veprimit
Macrostip solucion oral eshte nje pajisje mjekesore me nje veprim laksativ, me mekanizem osmotik. Nuk absorbohet dhe nuk fermentohet ne intestin, nuk irriton mukozen intestinale dhe eleminohet nepermjet feceve ne forme te pamodifikuar. Falë afinitetit te tij per ujin, Macrostip zbut fecet duke e lehtesuar levizjen dhe daljen jashte te tyre. Veprimi I tij nuk reduktohet me perdorimin e zgjatur.
Metoda e perdorimit dhe doza
Te rriturit dhe femijet mbi 8 vjec
20-40ml ne dite, rekomandohet perdorimi si nje doze e vetme ne mengjes
Femijet 4-7 vjec
16-37ml ne dite, rekomandohet perdorimi si nje doze e vetme ne mengjes
Femijet 2-3vjec
8-16ml ne dite, rekomandohet perdorimi si nje doze e vetme ne mengjes
Macrostip nuk duhet te perdoret me shume se 30 dite pa nderprerje, nese simptomat vazhdojne te shfaqen duhet te konsultoheni me mjekun!

Additional information

Madhësia: