Sale

Holland& Barrett Multivits + Iron 240 Tableta Te Pertypeshme

L1,791

Një nga mungesat më të zakonshme të mineraleve tek njerëzit është hekuri. Kjo është arsyeja pse ne kemi kombinuar një multivitaminë të plotë, që përmban 13 vitaminat e njohura, me hekur, për të krijuar suplementin tonë Holland dhe Barrett Multivitamina dhe Iron.

Pse hekuri është i rëndësishëm?

Hekuri luan një rol vendimtar në transportimin e oksigjenit në të gjithë trupin, duke u lidhur me hemoglobinën për të transportuar qelizat e kuqe të gjakut nga mushkëritë në qelizat e tjera. Sasia e hekurit që na nevojitet varet kryesisht nga mosha dhe gjinia, tek gratë në veçanti  kërkesat e tyre për hekur jane me te larta, në varësi të një sërë faktorësh, duke përfshirë periodat mujore, shtatzëninë dhe menopauzën.

Kur nuk marrim mjaftueshëm hekur, një nga simptomat e para që mund të përjetojmë është ndjenja e rraskapitjes dhe lodhjes.

Vitaminat për energji

Hekuri nuk është i vetmi lëndë ushqyese që ka një ndikim të rëndësishëm në nivelet tuaja të energjisë. Shkaku i lodhjes mund te jete mungesa e disa vitaminave te tjera ne organizem.

Vitaminat B (nga të cilat janë pesë gjithsej) janë veçanërisht të rëndësishme për energjinë, duke e kthyer ushqimin e konsumuar në burime të përdorshme të energjisë përmes diçkaje që shpesh referohet si “metabolizmi ynë që jep energji”. Kur nuk merrni mjaftueshëm pothuajse asnjë vitaminë, mund të përjetoni lodhje dhe rraskapitje.

Në fakt, këto simptoma janë zakonisht të parat që shfaqen, duke i paraprirë një mangësie të plotë. Për këtë arsye, marrja e një multivitamine me hekur mund të jetë një ndalesë e parë e arsyeshme nëse filloni të përjetoni lodhje të pashpjegueshme.

Lëndët ushqyese që punojnë së bashku

Hekuri në fakt kërkon lëndë ushqyese të tjera për të ndihmuar përthithjen, me vitaminë C të një rëndësie të veçantë. Prandaj, shtimi i një kompleksi multivitaminash në suplementin tuaj të hekurit kur shfaqet një mungesë hekuri, ndihmon trupin tuaj që jo vetëm të fitojë një  sasi të vlefshëm hekuri, por edhe kushte për të mbështetur perthithjen e tij, duke e çuar hekurin pikërisht aty ku duhet dhe duke ndihmuar në mbështetjen e metabolizmit te energjise.

Perdorimi, 1 tablete ne dite e pertypshme, preferohet me ushqimin

 

Each tablet contains: %NRV*
Vitamin A 750μg RE (2,500 I.U.) 94%
Vitamin D 10μg (400 I.U.) 200%
Vitamin E 11mg α-TE (16 I.U.) 92%
Vitamin C 60mg 75%
Riboflavin (Vitamin B2) 1.2mg 86%
Thiamin (Vitamin B1) 1.1mg 100%
Niacin 13.5mg NE 84%
Vitamin B6 1mg 71%
Vitamin B12 4.5μg 180%
Folic Acid 300μg 150%
Iron 7.5mg 54%

Additional information